• کابینۀ شخصی

حرکت عظیم سرمایه ها Market Watch

تجزیه و تحلیل بازارهای مالی و کالایی

عناوین مهم امروز، عبارتند از:

- رشد نرخ های بهره.

- حرکت عظیم "پول های داغ".

- تقویت دلار آمریکا.

- خطر یک بحران مالی دیگر.

برنامه امروز رو با سیاست های پولی بزرگترین بانک های مرکزی جهان شروع می کنیم. همه میدونیم که افزایش نرخ بهره به تقویت پول ملی، کمک می کنه. علی رغم این واقعیت که فدرال رزرو، بانک مرکزی اروپا و تعداد دیگه ای از بانک های مرکزی بزرگترین کشورهای دنیا، نرخ های بهره خودشون رو در پایین ترین سطح نگه می دارن، نهادهای نظارتی در کشورهای در حال توسعه، دارن نرخها رو افزایش میدن.البته این به تقویت پول های ملی اونها در جفت های ارزی با دلار آمریکا کمک میکنه و باعث جذابتر شدن ابزارهای سرمایه گذاری در این ارزها میشه.

بذارید یادآوری کنم که دولت ها با اقتصادهای پیشرفته، با ادامه تزریق محرک های بی سابقه، باعث ایجاد حباب هایی در بازارهای مالی جهانی شدند. معاون رئیس کمیسیون تنظیم مقررات بانکی و بیمه چین دقیقا از همین زاویه وضعیت فعلی رو میبینه. ما در مورد خطر سقوط بسیار قوی صحبت می کنیم که یکی از دلایل اون میتونه مهاجرت سرمایه یا اصطلاحاً حرکت عظیم پول داغ باشه.

بازار سهام چین همچنان یکی از زمینه های مهاجرت سرمایه است. در 5 ماهه اول سال جاری، ورودی خالص سرمایه خارجی به کل حجم سال 2020 و تقریباً به 2/3 از حجم در سال 2019 رسید. یکی از دلایل افزایش تقاضا برای سهام شرکت های چینی همچنان تقویت یوان است که باعث جذابیت بیشتر سرمایه گذاری در سهام معامله شده با یوان می شود.

با بحث در مورد تغییر جهانی در جریان سرمایه، این سوال که چطور این امر بر دلار آمریکا و کل اقتصاد جهان تأثیر میذاره، موضوعیت پیدا میکنه. بارزترین مدل برای توسعه رویدادها - کاهش حجم مشوق ها و افزایش تدریجی نرخ بهره است. همه اینها ممکنه شاخص های عمده سهام ایالات متحده رو تحت فشار قرار بده، که به نوبه خود دلار آمریکا رو تقویت می کنه. این سناریو کاملاً منطقیه، چراکه شاخص ها در بالاترین سطح تاریخی خود قرار دارند و دلار آمریکا از ژانویه سال جاری در پایین ترین سطح خودشه.

به نظر میرسه که تا حدودی کاهش کنترل شده شاخص های سهام ایالات متحده و همچنین افزایش متوسط ​​دلار آمریکا، بعیده که به اقتصاد آسیب برسونه، این در حالیه که افزایش نرخ بهره و کاهش انگیزه های مالی به کاهش تدریجی حباب در بازارها کمک خواهد کرد و این یعنی اوضاع نرماله... اما اینطور نیست.

مشکل اصلی در اینجا اینکه بازارهای مالی مثل یک موجود زنده هستند، کاملاً احساسی و میتونن زودرنج هم باشن. کاهش حجم تسهیل کمی و حتی افزایش نرخ بهره، میتونه موج نسبتاً شدیدی از فروش رو در بازار سهام تحریک کنه و در نتیجه باعث رشد سریع دلار آمریکا بشه. فدرال رزرو کامله به این خطر واقفه و در اولین فرصت اعلام میکنه که هیچ دلیلی برای تشدید سیاست های پولی وجود ندارد. اما گفتن اینكه این وضعیت تا چه مدت ادامه خواهد یافت، کار سختیه.