• کابینۀ شخصی

تورم، بانک انگلیس و فدرال رزرو Market Watch

تجزیه و تحلیل بازارهای مالی و کالایی

عناوین مهم امروز، عبارتند از:

- نادیده گرفتن تورم توسط بانک انگلیس. 

- بیکاری در ایالات متحده. 

- رکوردهای بازار سهام. 

روز پنجشنبه، آندرو بیلی، رئیس بانک انگلیس، اعلام کرد که در صورت وجود نشانه هایی از رشد پایدار تورم، نهاد نظارتی انگلیس آماده است تا از ابزارهای سیاست پولی استفاده کنه، اما هنوز دلیلی برای مداخله کمیته پولی وجود نداره، چراکه افزایش قیمت ها به دلیل کاهش موقتی عرضه و تقاضاست. به زبان ساده تر، بانک انگلیس آماده است تا نرخ تورم رو نادیده بگیره، با این حال، رشد بیشتر اون، ممکنه وضعیت رو تغییر بده.

در زمان سخنرانی رئیس بانک انگلیس، جفت ارز پوند انگلیس/ دلار آمریکا در سایه تضعیف کلی پوند استرلینگ به روند نزولی خودش ادامه داد. فعالیت فروشندگان در حد متوسطی ​​باقی موند، چراکه این جفت ارز، فقط با تقویت قدرتمندتر دلار آمریکا، ممکنه از ابتدای آوریل سال جاری به یک مینیموم جدید سقوط کنه. بدون شک، احتمال تضعیف این جفت ارز همچنان بالاست، علاوه بر این، عامل فصلی تابستان هم به کاهش نوسانات تجاری، کمک می کنه.

حالا کمی در مورد ایالات متحده. قبلاً مکرراً درباره نرخ رکوردشکن تورم در این کشور و حجم بالای کمک مالی به مشاغل و مردم، شنیدیم. با این وجود، پایداری در بهبود اقتصادی ایالات متحده همچنان یک مسئله اساسی است. ضمناً انتشار گزارش بیکاری و تعداد مشاغل ایجاد شده که امروز منتشر میشه، میتونه تأثیر زیادی روی دلار آمریکا و بورس سهام داشته باشه.

سناریوی خوش بینانه ای که کاهش بیکاری تا 5.7٪، با افزایش 700 هزار نفری تعداد افراد شاغل در بخش غیرکشاورزی رو در نظر می گیره، بعید به نظر میرسه که از دلار آمریکا حمایت قاطع رو به عمل بیاره. در حالی که، نرخ بالاتر بهبود بازار کار، می تونه خریداران دلار رو در بلند مدت، تقویت کنه. نکته اینکه، یک بازار کار قوی، با رشد تورم و فعالیت های تجاری، احتمال تشدید تدریجی شرایط سیاست های پولی رو افزایش میده، که به نوبه خود یک عامل اساسی صعودی برای دلار آمریکاست.

در بازار سهام، شاهد نرخ رشد بسیار بالایی هستیم. بنابراین، شاخص اروپایی "استوکس یوروپ 600" و همچنین شاخص آمریکایی "S&P 500"، یکی از بهترین نتایج شش ماهه خودشون رو، در 20 سال گذشته به ثبت رسوندند. ضمناً بازارهای سهام اروپا و ایالات متحده در مقایسه با بازار سهام کشورهای در حال توسعه، نرخ رشد بسیار بالاتری دارند. این امر مستقیماً به تفاوت میزان کمک های مالی در این مناطق، ارتباط داره. بر این اساس، حتی کوچکترین تشدید در شرایط سیاست های پولی بانک مرکزی اروپا و فدرال رزرو، میتونه باعث سقوط شدید این شاخص ها بشه.

احتمالا حالا دیگه میشه فهمید که چرا رئیس فدرال رزرو از هر فرصتی برای اعلام اینکه، تورم یک عامل موقتی است و به تبع اون هیچ دلیلی برای افزایش نرخ بهره وجود نداره، استفاده میکنه. البته، همه ما میدونیم که این درست نیست و هر روز احتمال سقوط بازار سهام افزایش پیدا میکنه. مسئله زمان نیست، بلکه سرعت و قدرت این سقوطه. به هر حال، فدرال رزرو  و دولت، تمام تلاش خودشون رو می کنند تا از سقوط بازار سهام جلوگیری کنند.