• کابینۀ شخصی

ارزیابی نوسانات نرخی به تاریخ ۱/۲۱/۲۰۲۱

تجزیه و تحلیل بازارهای مالی و کالایی

 جفت ارزی EUR/GBP

از دفعه گذشته به تاریخ ۱۴ ژانویه که در رابطه با این جفت ارزی نوشته بودیم، نرخ‌گذاری‌ها بعد از ایجاد همگرایی بین روند و خط نوسانگر کمی افزایش یافتند و سپس مینیموم ۰٫۸۸۸ را شکاندند و تا مرز ۰٫۸۸۴ افت نمودند. قوه پوند نسبت به یورو همراه با اتمام برکسیت بیشتر شد. این روند هنوز هم ادامه داشته و تنها عاملی که شاید از کاهش بیشتر در آینده جلوگیری کند، نزدیک بودن قیمت به مینیموم تاریخی ۰٫۸۸۸ می‌باشد که شاید پس از کمی کاهش بیشتر به فشردگی نوسانی و ازسرگیری افزایش قیمت بی انجامد. سیگنال قوی در رابطه با این انعکاس فعلاً دیده نمی‌شود و تنها با همگرایی بین خط روند و نوسانگر RSI رو به روایم که فعلاً افزایش قیمت تا نزدیکی ماکسیموم موضعی ۰٫۸۸۸ را به دنبال داشته و می‌تواند مبنی بر احتمال ادامه یابی افت در آینده باشد. این افزایش موضعی بیشتر از تضعیف اخیر دلار و تقویت مقابل یورو سرچشمه می‌گیرد، که شاید در آینده نزدیک نرسیده به خط روند نزولی و بعد از تست ۰٫۸۸۸ و یا ۰٫۸۹۲ به ازسرگیری روند نزولی بی انجامد.

 

جفت ارزی EUR/CAD

از دفعه گذشته به تاریخ ۱۴ ژانویه که در رابطه با این جفت ارزی نوشته بودیم، نرخ‌گذاری‌ها در آستانه برخورد با مینیموم تاریخی ۱٫۵۳ بودند. ازسرگیری افت قیمت نفت که در طی هفته‌های قبلی رخ‌داده بود قیمت دلار کانادا را نسبت به یورو به‌صورت موقت تضعیف نمود و باعث شد تا نرخ‌گذاری این جفت ارزی تا مرز ۱٫۵۴۸ افزایش یابند. ازسرگیری روند کلی و صعودی نفت و سهام ایالات‌متحده هم به‌موازات ریزش اخیر یورو توانست نرخ‌گذاری‌ها را دوباره به سمت مینیموم تاریخی سوق دهد. این مینیموم در حال حاضر شکسته شده ولی قیمت بعد از برخورد با پشتیبانی ۱٫۵۲۶ دوباره شروع به تحکیم یابی نمود. شاید این سیگنال مبنی بر احتمال ازسرگیری روند صعودی این جفت ارزی در چشم‌انداز بلندمدت باشد، چراکه تست شدن مینیموم‌های تاریخی مدتی به فشردگی نوسانی منجر می‌شود. فعلاً پتانسیل افزایش اصلاحی به مرز خط روند نزولی و بازه ۱٫۵۳۶-۱٫۵۴۴ محدود می‌شود. احتمال افت دوباره بعد از برخورد با این سطوح زیاد است.

 

جفت ارزی GBP/AUD

از دفعه گذشته به تاریخ ۱۴ ژانویه که در رابطه با این جفت ارزی نوشته بودیم، نرخ‌گذاری‌ها در بطن کانال صعودی در حال افزایش بودند و با مینیموم موضعی ۱٫۷۵۶ برخورد نموده بودند. این برخورد به انعکاس قیمت و ازسرگیری افزایش انجامید. افزایشی که تا مرز ماکسیموم ۱٫۷۶۸ و حتی کمی بالاتر نیز، ادامه یافت. تضعیف موقت دلار استرالیا که اخیراً به دلیل افزایش دلار ایالات‌متحده رخ داده بود، به‌موازات قوه بالا پوند نسبت به تمام ارزها عامل اصلی وقوع چنین سناریویی می‌باشد. نرخ‌گذاری‌ها اخیراً ماکسیموم ها را کاهش داده‌اند، اما سیگنالی از انعکاس شدید گرایش و یا ازسرگیری روند نزولی مشاهده نمی‌شود. پتانسیل ادامه یابی افت اصلاحی تا مرز ۱٫۷۶۴ دیده می‌شود، امل احتمالاً در آینده با شکست دوباره ماکسیموم ها و برخورد با خط روند نزولی و سطوح ۱٫۷۶۶-۱٫۷۷۴ روبه‌رو هستیم.

 

 

جفت ارزی GBP/NZD

از دفعه گذشته به تاریخ ۱۴ ژانویه که در رابطه با این جفت ارزی نوشته بودیم، نرخ گذاری‌ها در حال افزایش در بطن کانالی صعودی بودند. مینیموم موضعی ۱٫۸۹۲ تست شد و بعد از شکست ماکسیموم ۱٫۹۰۴ قیمت تا مرز ۱٫۹۲ افزایش یافت. تقریباً روندی شبیه به جفت ارزی قبلی اما قوی‌تر. واگرایی ایجادشده بین روند نرخی و خط شاخص نوسانگر RSI در رأس بازار، ازسرگیری کاهش را به دنبال داشت. کاهشی که از افزایش هم‌زمان دلار و پوند سرچشمه می‌گیرد. این روند برای پوند شاید ادامه‌دار باشد، اما دلار ایالات‌متحده می‌تواند به‌هرحال فعلاً تحت‌فشار قرار داشته باشد. به همین دلیل نیز فشردگی نوسانی که هم‌اکنون مشاهده می‌کنیم و عدم کاهش بیشتر اولویت بیشتری برای این جفت ارزی دارد. افزایش آتی شاید تا مرز ۱٫۹۰۸ و حتی ۱٫۹۱۴ نیز ادامه یابد. بعد از برخورد با این سطوح شاید با ازسرگیری دوباره اصلاح نزولی روبه‌رو شویم.